ajándékportál, céges ajándék, ajándékozási ötletek, ajándék ötlet,

Az éretlen szőlőtermés hasznosításának a története egészen az ókorig nyúlik vissza. Mezopotámia civilizációi, majd a Római Birodalom egyes népei is felhasználták a szőlő alacsony cukortartalommal, magas savtartalommal szüretelt termését. 

Az éretlen bogyók préslevének az alkalmazása a Közel-Keleten, illetve a mediterrán térségben hagyományosan elterjedt volt, használatának gyakorlata innen jutott el az európai országokba.
A verjus a középkori konyhaművészet elengedhetetlen kelléke volt; az egyik legelterjedtebb savanyító szernek számított. Nagyra becsülték étvágygerjesztő,gyomorerősítő hatását, ezért a betegek ételeihez is felhasználták. A gasztronómiában egyedi fűszerként, salátaöntetként, továbbá mártásokhoz, édes-savanyú pácokhoz is használják. A szakemberek olyan esetekben javasolják a verjus-t, ha a citrom, vagy az ecet nem harmonizál az étel többi komponensével. A verjus savai a citromhoz, illetve az ecethez képest finomabbak, („rafináltabbak”), jellegük kevésbé tolakodó. Ízharmóniája akkor igazán szembetűnő, ha az ételhez, illetve a salátához könnyű,
elegáns fehérbort szolgálnak fel. A verjus-t gyümölcskompótokhoz, egzotikus koktélokhoz is javasolják, de ásványvízzel hígítva, üdítőitalként is fogyasztható. A verjus nem tartalmaz alkoholt, azonban a “verjus-brandy fröccs” feltalálása sokak számára vonzó perspektívát jelenthet.